Köfteci Yusuf’ta Rüzgar Tersine Döndü: O Ödemeler İade Edilecek

Köfteci Yusuf’ta Rüzgar Tersine Döndü: O Ödemeler İade Edilecek

Bakanlık tarafından açıklanan raporda, usulsüz üretim yapan firmaların sayısındaki artış dikkat çekerken, en çok tartışılan isimlerden biri Köfteci Yusuf oldu. Raporda, döner ve köfte ürünlerinde domuz eti bulunduğu belirtilen marka, tüketicilerin tepkisiyle karşılaştı.

Köfteci Yusuf, kısa sürede kazandığı popülerliği online platformlara taşımış ve paketlenmiş et ürünlerinin satışını dijital sipariş kanalları aracılığıyla da gerçekleştirmeye başlamıştı. Ancak domuz eti iddialarının ardından birçok tüketici, satın aldıkları ürünleri iade etmek için harekete geçti. Dondurucularında beklettikleri ürünleri geri göndermek isteyen kullanıcılar, firmanın satış yaptığı platformlarla iletişime geçerek iptal taleplerini iletti.

Artan iptal talepleri sonrasında, platformlar Köfteci Yusuf’tan yapılan eski tarihli siparişler için iptal başvurularını tamamen durdurdu. Ancak son 15 gün içinde verilen siparişler için iade talepleri değerlendirilmeye devam edecek. İptal başvurusunda bulunacak kullanıcıların, ürünlerinin fotoğraflarını çekerek ilgili platformlara iletmeleri gerekiyor. Şartlara uygun olduğu belirlenen ürünler, firma tarafından yönlendirilecek kuryeler aracılığıyla teslim alınıp, iade işlemleri gerçekleştirilecek.

Başlangıçta standart iptal prosedürü uygulansa da, taleplerin yoğunluğu nedeniyle online sipariş platformları yeni bir düzenlemeye gitmek zorunda kaldı.

Exit mobile version