Köprü, Tünel ve Otoyollarda Garanti Ödemelere Zam Geldi: Salı Gününden İtibaren Geçerli Olacak

Köprü, Tünel ve Otoyollarda Garanti Ödemelere Zam Geldi: Salı Gününden İtibaren Geçerli Olacak

Yavuzyılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “AK Parti, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan projelerle ilgili garanti ödemelerine güncel kur ayarlaması yaptı. Örneğin, Osmangazi Köprüsü’nde araç geçiş ücreti 555 TL olarak kalırken, Hazinenin şirkete garanti ettiği geçiş ücreti 1.870 TL’ye yükselecek. Böylece Hazine, köprüden geçen her araç için 1.315 TL’lik bir fark ödeyecek.” dedi.

Çanakkale Köprüsü için de benzer bir durumun söz konusu olduğunu ifade eden Yavuzyılmaz, burada araç geçiş ücretinin 585 TL olarak kalacağını, ancak garanti edilen geçiş ücretinin 760 TL’ye yükseleceğini aktardı. Hazine, bu köprüden geçen her araç için 175 TL fark ödeyecek.

Avrasya Tüneli’nde geçen araç ücretinin 156 TL olarak kalacağını belirten Yavuzyılmaz, Hazine’nin garanti ettiği geçiş ücretinin ise 238 TL’ye çıkacağını ifade etti. Bu durumda Hazine, tünelden geçen her araç için 82 TL fark ödemek durumunda kalacak.

Yavuzyılmaz, ayrıca bu projelerde garanti edilen günlük araç geçiş sayıları sağlanamazsa, Hazine’nin eksik kalan her araç için Osmangazi Köprüsü’nde 1.870 TL, Çanakkale Köprüsü’nde 760 TL, Avrasya Tüneli’nde 238 TL ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 204 TL ödeme yapacağını vurguladı.

Exit mobile version