Kredi Kartı Borçları Artık Böyle Ödenecek: Hepsi Değişti, İşte Yeni Ödeme Tablosu

Kredi Kartı Borçları Artık Böyle Ödenecek: Hepsi Değişti, İşte Yeni Ödeme Tablosu

Bu düzenlemenin amacı, vatandaşların birikmiş kredi kartı borçlarını yapılandırarak taksitlerin dönem asgari ödeme tutarına eklenmesi yoluyla borçların hızlı bir şekilde ödenmesini sağlamak ve böylece enflasyon karşısında ezilmemelerini sağlamak amaçlanıyor. Ayrıca, borcun yüzde 50’sinin ödenmesinin ardından vatandaşlar kredi kartı limit artırımına başvurabilecekler.

Örneğin, 50 bin liralık bir borcun 12 aya taksitlendirilmesi durumunda toplam geri ödeme 64 bin lira olacak ve aylık taksit tutarı 5 bin 340 lira olarak belirlenecek. 50 bin liranın 60 ay vadeyle taksitlendirilmesi halinde ise toplam ödeme 133 bin liraya ulaşacak; bu durumda aylık taksit 2 bin 228 lira olarak asgari ödeme tutarına eklenecek.

İhtiyaç kredilerinde 30 günden fazla anapara ve faiz ödemesi yapılmamış borçlar yapılandırılabilecek. Bu durumda, borçlar ilave kredi olmaksızın 60 aya kadar taksitlendirilebilecek. Borçlunun, yapılandırma başvurusu için 1 yıl içinde başvuruda bulunması gerekecek.

Kredi kartlarındaki asgari ödeme tutarlarında bazı değişiklikler yapıldı. Dönem borcunun yüzde 20’si olan asgari ödeme oranının sınır tutarı, 25 bin liradan 50 bin liraya yükseltildi. 50 bin lira ve altında kalan kredi kartları için asgari ödeme oranı dönem borcunun yüzde 20’si olarak uygulanacakken, 50 bin lira ve üzerindeki dönem borçları için asgari ödeme oranı yüzde 40 olarak belirlenecek.

(Bu hesaplamalar yapılırken bankaların masraf alıp almayacağı dikkate alınmamıştır. Ayrıca, bankalar çeşitli kampanyalar aracılığıyla faiz oranlarını daha da düşürebilir.)

Exit mobile version