Kredi Kartı Faizleri Arttı, 3 Ay Sonra Bir İlk Yaşandı! Kasım ve Aralık Aylarında Milyonları Bekleyen Tablo: ‘Maksimum Seviye…’

Kredi Kartı Faizleri Arttı, 3 Ay Sonra Bir İlk Yaşandı! Kasım ve Aralık Aylarında Milyonları Bekleyen Tablo: ‘Maksimum Seviye…’

Kredi kartı kullanımı hızla artarken ekonomi yönetimi bu harcamaları kontrol altına almak amacıyla çeşitli düzenlemeleri hayata geçirmişti. Bu düzenlemeler ile kredi kartı faizleri arttı, nakit çekimlerde taksit sayısı sınırlandırıldı ve nakit çekim limitleri düşürüldü. Tüm bunlar sonucu kredi kartı ile yapılan alışverişlerde yavaşlama başladı.

Merkez Bankası’nın verilerine göre, 11 Ekim haftasında kartlı harcamalar 3 ayın en düşük seviyesini gördü ve 305,8 milyar liraya geriledi. Hizmet sektörü, elektronik ürünler, kırtasiye, internet alışverişleri ve mobilya harcamalarındaki düşüş ise dikkatlerden kaçmadı.

Konuyu Milliyet’e değerlendiren Yeminli Mali Müşavir Muhammet Bayram, Kasım ve Aralık aylarında kartlı harcamalarda daha sert bir düşüş beklediğini ifade ederek, uygulanan ekonomi politikalarının en çok bu aylarda hissedileceğini kaydetti.

Asgari ücrete ara zam yapılmamasından dolayı alım gücü eriyen vatandaşın enflasyonun etkisini iyice hissedeceği ayların geldiğini söyleyen uzman isim, bu durumun kart limitlerinin dolmasına neden olduğunu savundu. Bayram kredi kartı harcamalarındaki düşüşün yılın geri kalanında da devam edeceğini belirtti.

Bayram, 7 bin TL üzeri ödemelerin banka üzerinden yapılacak olmasının kredi kartı harcamalarını artırma potansiyeli taşıdığını ancak kişilerin kredi kartı limitlerinin dolu olması halinde bu artışın sınırlı kalacağını vurguladı. Kişilerin önce kredi kartı borcunu ödeyip ardından harcama yapabileceğini belirten Bayram, yeni düzenlemenin harcamaları önemli ölçüde artırmasını beklemediğini söyledi.

Exit mobile version