Kripto para piyasasını sarsan gelişme: Elon Musk yeniden satışa mı hazırlanıyor?

Kripto para piyasasını sarsan gelişme: Elon Musk yeniden satışa mı hazırlanıyor?

Elon Musk’ın liderliğindeki Tesla, sahip olduğu 11.500 Bitcoin’i (BTC) yaklaşık 760 milyon dolar değerindeki tüm varlıklarını taşıdı. Kripto analiz platformu Arkham Intelligence’a göre, bu hareket 15 Ekim’de gerçekleşen toplam 26 işlemle farklı cüzdanlara yapıldı ve bu işlemlerden sonra Tesla’nın Bitcoin cüzdanı sıfır bakiyeye düştü.

Kripto para dünyasında bu gelişme büyük bir spekülasyona yol açtı. Sosyal medyada, Tesla’nın Bitcoin’leri doğrudan kendi kontrolüne aldığı veya bir satış hazırlığında olabileceği iddiaları dolaşmaya başladı. Bazı kullanıcılar ise Tesla’nın yeniden Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayacağı yönünde spekülasyon yaptı. Hatta esprili bir şekilde Elon Musk’ın Trump meme coin’lerine yöneldiği iddiaları bile ortaya atıldı.

Riot Platforms’un araştırma başkan yardımcısı Pierre Rochard, Musk’ın Bitcoin’i teminat olarak kullanarak borç alacağını öne sürdü. Ancak Tesla’nın mali durumu dikkate alındığında bu olasılık pek muhtemel görülmedi. Zira şirketin nakit rezervleri güçlü durumda.

Tesla, BitcoinTreasuries verilerine göre, dünyanın en büyük Bitcoin sahibi şirketlerinden biri. Şu anda MicroStrategy (252.220 BTC), Marathon Digital (26.842 BTC) ve Riot Platforms’un (10.427 BTC) ardından en büyük dördüncü kurumsal Bitcoin sahibi konumunda bulunuyor.

Tesla, ilk olarak Şubat 2021’de 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımı yaparak kripto para piyasasında büyük bir dalgalanmaya yol açmıştı.

Tesla’nın Bitcoin hareketleriyle eş zamanlı olarak Bitcoin fiyatında dalgalanmalar yaşandı. Varlık, kısa süreliğine 67.800 dolar ile son 10 haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, ardından hızlı bir düşüşle

65.000 dolar seviyesinin altına indi. Ancak fiyat kısa sürede toparlanarak şu anda 67.000 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Exit mobile version