Kritik Karar Açıklandı: Peki Piyasalarda Etkisi Nasıl Oldu?

Kritik Karar Açıklandı: Peki Piyasalarda Etkisi Nasıl Oldu?

ECB Başkanı Christine Lagarde, yaptığı açıklamada, enflasyon ve işsizlik oranlarıyla ilgili güncel verileri paylaştı. Eurostat verilerine göre, Ağustos ayında yıllık enflasyon oranı %2,2’ye gerilerken, gıda fiyatlarında artış devam etti ve %2,4’e yükseldi. Mal enflasyonu düşerken, hizmet enflasyonunda artış gözlendi. Lagarde, işgücü piyasasının sağlam bir yapıya sahip olduğunu ancak iş gücü talebinde düşüş belirtilerinin görülmeye başlandığını ifade etti.

Ayrıca, küresel ticaretin karşı karşıya olduğu risklere dikkat çeken Lagarde, enerji fiyatlarındaki yükseliş ve taşıma maliyetlerinin artmasının, dünya ticaretini olumsuz yönde etkileyebileceğini vurguladı. Jeopolitik gerilimlerin bu baskıyı artırabileceğini belirterek, küresel ekonomik dengelerde zorlukların devam edebileceğini dile getirdi. Ayrıca, aşırı iklim olaylarının gıda fiyatlarını etkileyebileceğini vurguladı.

DOLAR Alış: 33,8900Satış: 33,9228

ECB’nin faiz politikasıyla ilgili olarak Lagarde, faiz oranlarının gerektiği sürece kısıtlayıcı seviyelerde tutulacağını ve gelecekteki adımların veriye dayalı olarak değerlendirileceğini belirtti.

EURO

Alış: 37,5163Satış: 37,6060

STERLİN

Alış: 44,4700Satış: 44,5949

Exit mobile version