Krizin Eşiğine Gelindi! Uzmanlardan Net Uyarı, Her Şey Art Arda Olacak

Krizin Eşiğine Gelindi! Uzmanlardan Net Uyarı, Her Şey Art Arda Olacak

DIW yetkilisi Kriwoluzky, resesyon riskine daha iyimser bir bakış açısıyla yaklaştıklarını ifade etti. Kriwoluzky, Almanya’nın büyüme kaydetmesini beklemediklerini belirterek, yüksek ihtimalle yüzde 0’lık bir büyüme oranıyla teknik resesyonun gerçekleşmeyeceğini söyledi. Ancak, önümüzdeki iki çeyrekte ufak da olsa bir resesyon riskinin devam ettiğine işaret etti.

Kriwoluzky, nüfusün hızlı yaşlanmasını sebep sunarak çalışan kişi sayısının düşmesinin üretim ve hizmet sektörleri üzerindeki etkisine değindi. emeklilerin ve kadınların tekrar istihdam piyasasına dönmesi gerektiğini vurgulayan Kriwoluzky, göçmenlerin ise istihdam piyasasındaki konumunun büyük bir tartışma konusu olduğunu ifade etti.

Volkswagen’in Almanya’daki fabrikalarını kapatmayı değerlendirmesi kararı otomotiv sektöründe hareketliliğe neden oldu. Alman otomotiv şirketlerinin de aynı kararı alma ihtimaline değinen Kriwoluzky, “Volkswagen’in Almanya’da fabrika kapatmayı değerlendirmesi sektörde bir deprem yarattı.” İfadelerine yer verdi.

IW Enstitüsü’nün raporuna göre, Almanya’daki doğrudan yabancı yatırım son 10 yılın en düşük seviyesinde olduğu görüldü.

Exit mobile version