Küresel Piyasalarda Karışık Seyir: Faiz İndirimi Tartışmaları Devam Ediyor

Küresel Piyasalarda Karışık Seyir: Faiz İndirimi Tartışmaları Devam Ediyor

Küresel piyasalarda, dün ABD’de açıklanan veriler sonrası karışık bir seyir gözlemleniyor. Özellikle teknoloji hisselerinde yaşanan satış baskısının yavaşlaması dikkat çekiyor.

ABD ekonomisi, 2023’ün ikinci çeyreğinde %2,8 büyüyerek beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi. Bu durum, ABD Merkez Bankası (Fed)’nın enflasyonla mücadele stratejisini “yumuşak iniş” ile tamamlayabileceği yönündeki öngörüleri destekliyor.

Yatırımcıları en fazla meşgul eden konulardan biri, Fed’in bu yıl kaç kez faiz indireceği. Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Eylül ayından itibaren Banka’nın üç kez faiz indirimine gidebileceğini gösteriyor.

Yoğunlaşan bilanço sezonunda açıklanan sonuçlar, hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırmaya devam ediyor. Ford, gelirlerinin beklentileri aşmasına rağmen karının tahminlerin altında kalması sonucu %18,4 değer kaybederken; American Airlines, kar beklentilerini düşürmesine rağmen %4,2 yükseliş kaydetti.

Buna ek olarak, OpenAI, yeni arama özelliklerinin bir prototipini test ettiğini duyurduktan sonra Alphabet’in hisseleri %3’ten fazla düştü.

Altın ons fiyatı, önceki gün %1,4 gerilemenin ardından 2.375 dolardan işlem görürken, Brent petrol 81,5 dolarlık fiyatıyla yatay bir seyir izliyor. Bakırın libresi ise %0,3 artışla 4,1 dolara yükseldi.

Exit mobile version