Küresel Piyasalarda Negatif Seyir Devam Ediyor

Küresel Piyasalarda Negatif Seyir Devam Ediyor

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yarın başlayacak Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda vereceği mesajların beklenmesiyle birlikte yatırımcılar daha temkinli bir tutum sergiliyor.

Devam eden enflasyonla mücadele çabaları sonucunda, ABD’de resesyon korkuları artarken, Fed’in önümüzdeki süreçte alacağı aksiyonlara dair sinyaller ön plana çıkıyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, Fed’in önümüzdeki ay 25 baz puan faiz indirimi yapması bekleniyor, ancak yıl sonuna kadar atılacak adımlar konusunda belirsizlik sürmekte.

Uzmanlar, Powell’ın yapacağı açıklamalarda gelecekteki politikalar hakkında ipuçları arayacaklarını ve bu yönlendirmelerin piyasalarda dalgalanmaları artırabileceği konusunda uyarıyorlar. Ayrıca, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, geçen yıl enflasyonu düşürme konusunda kaydedilen ilerlemeyi vurguladı.

Bowman, enflasyonda hala yukarı yönlü riskler olduğunu belirtirken, fiyat istikrarı için dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Bunun yanı sıra, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizleri %3,81 seviyesinde dengelenirken, dolar endeksi ise 101,4 ile 29 Aralık’tan bu yana en düşük seviyede kapandı.

Altının ons fiyatı 2,514 dolarla rekor seviyede kapanırken, Brent petrolün varil fiyatı 76,7 dolara geriledi. ABD borsalarında %0,15 ve %0,33 gibi modest artışlar görüldü. Avrupa borsalarında ise genel olarak negatif bir seyir gözlemlendi.

Exit mobile version