Kurşun Trump’a değil piyasaya atıldı! Önümüzdeki hafta hazır olun: Yükselişin rekorunu göreceğiz

Kurşun Trump’a değil piyasaya atıldı! Önümüzdeki hafta hazır olun: Yükselişin rekorunu göreceğiz

Donald Trump’a yönelik suikast girişimi, piyasalarda kısa vadeli dalgalanmalara neden olduğunu belirten Ekonomist Selçuk Geçer şöyle konuştu: “Evet, piyasalar, suikast girişiminin hemen ardından kısa vadeli dalgalanmalar yaşadı ve hatta açık olan bazı ana endekslerde belirgin düşüşler gözlemlendi. Ancak önümüzdeki hafta özellikle Trump’ın kazanma ihtimalinin daha çok konuşulması ile birlikte riskli varlıklarda ciddi yükselişler, güvenli liman tarafında ise satış baskısı görebiliriz. Ayrıca hafif güç kaybeden dolar da yükseliş eğilimine geçecektir”

Geçer, olayın duyulur duyulmaz altına talep gelmesine rağmen bu talebin sınırlı kaldığını ifade etti. Trump’ın başkanlık şansının yükselmesiyle birlikte altında satış baskısının artabileceğini belirtti. Geçer, suikast haberinin ardından dolar hızla satılırken, ABD hisse senetleri de satış baskısı altında kaldığını belirterek “ABD hisse senetleri de satış baskısı altında kaldı. Trump lehine dönen seçim bahisleri, doları ve ABD hisselerini güçlendirebilir” dedi.

Geçer, “Son haftalarda satılan Bitcoin ve kriptolar tarafındaysa şok yükselişlere hazır olun derim” uyarısında bulundu.

Selçuk Geçer, gelişmeleri Türkiye açısından da değerlendirdi. Geçer, savunma sanayisi ve ekonomi üzerinde finansal baskılar daha da artabileceğini belirterek, yeni rahip ve mektup skandallarının da yaşanabileceğini göz önünde bulundurmak gerektiğini söyledi.

Dolarda büyük dalgalanmalara vurgu yapan Geçer, “Türkiye’nin önümüzdeki dönemde dolar ve ekonomi alanında büyük dalgalanmalara hazırlıklı olması gerekebilir” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version