Laleli Fashion Shopping Festival 2023: Moda, Rekabet ve Büyüme Buluşması

Laleli Fashion Shopping Festival 2023: Moda, Rekabet ve Büyüme Buluşması

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Laleli Fashion Shopping Festival”, uluslararası modanın merkezi olma yolunda ilerleyen Laleli’nin öne çıktığı bir etkinlik olarak başladı.

Ticaret Bakanlığı olarak eğitimin, danışmanlığın ve pazara girişin desteklendiğini vurgulayan Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, hedeflerinin uluslararası pazarlarda rekabet üstünlüğü kazanmak olduğunu belirtti.

Festival, Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (LASİAD), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Açılışa İstanbul Valisi Davut Gül, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve birçok moda tutkununun katılımı dikkat çekti.

İstanbul’un global moda başkentleri arasında yer alması adına önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Gürcan, festivalin bu hedefe katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Mahmut Gürcan, Türkiye’nin 2023 yılında yüzde 4.5 büyüme kaydettiğini ve ihracat rakamlarının olumlu seyrettiğini belirtti. “Temmuz ayı başarılarımızın devamının habercisi” diye ekledi.

Exit mobile version