Mahfi Eğilmez Sert Çıktı! Çok Büyük Bir Birikim Var ve Bunların Hepsi…

Mahfi Eğilmez Sert Çıktı! Çok Büyük Bir Birikim Var ve Bunların Hepsi…

CNBC-e’de katıldığı yayında OECD’nin önerilerine değinen Eğilmez, asıl üzerine gidilmesi gereken konunun kayıt dışında edinilen servet olduğunun altını çizdi.

Eğilmez, “Bizde çalışmadan para kazanan kara para ile para kazanan kayıt dışında inanılmaz bir servet birikimi var. Bunu hepimiz etrafımızda görüyoruz. Her gün görüyoruz, her gün yaşıyoruz. Para harcayanları görüyoruz, inanılmaz bir şey. Mesela bunlar ilgili niye bir öneri getirmiyorsun?” şeklinde ifadeler yer verdi.

Canlı yayında servet vergisine karşı olduğunu aktaran Eğilmez, önerilerin servetini doğru beyan etmeyenlere yoğunlaşması gerektiğini vurgularken şu ifadelere yer verdi:

“OECD olarak madem yapısal reform öneriyorsun, mesela niye servet beyanının geri getirilmesini önermiyor? Servet beyanını getir geriye, ben servet vergisi alınmasına karşıyım. Servetini doğru beyan etmiş, onun gelirini doğru beyan etmiş, bir insandan ikinci kere vergi alınmasına ben karşıyım. Niye alınsın ki? Ama hiç servetini göstermeyen, saklayan, gelirini saklayan, elde ettiği gelirle, elde ettiği vardığı serveti ulaştığı serveti izah edemeyen yüzlerce insan olduğunu biz kendimiz görüyoruz etrafımızda. Mesela niye bunların üzerine gitmiyorsunuz? diye sormuyor.”

Kaynak: Haber Merkezi

Exit mobile version