Mehmet Şimşek’ten ‘sadeleşme ve sıkılaşmaya devam’ mesajı

Mehmet Şimşek’ten ‘sadeleşme ve sıkılaşmaya devam’ mesajı

Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği Buluşması’nda ekonomi siyasetlerine müteveccih değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Şimşek, ekonomi siyasetlerine ait iletiler verdi. Ekonomide yine dengelenme gereksinimi olduğunu söyleyen Şimşek, para siyasetinde sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının süreceğini belirtti. Bankalara çağrı yapan Şimşek, “Özel bankaların yalnızca harcayıcı kredilerine odaklandığı yarıyıl artık geride kalmalı. Artık asıl sektörü desteklemek temel görevimizdir” diye konuştu.

“Ekonomimizde yine dengeleme gereksinimi çok sarihtir. Siyaset çerçevemizi bu yine dengelenmeye göre şekillendiriyoruz. Hür kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemini özümseyen bir sistem kavrayışı içinde ilerleyeceğiz. Kısa vadede önceliğimiz makro finansal kararın kalıcı biçimde kuruluş edilmesi ve öngörülebilirliğin artırılması.

Para siyasetinde sadeleşme ve sıkılaşma adımları devam edecek. Kredi derecelendirme kuruluşları daha pozitif bir perspektif sunmaya başladı. Finansal kararı pekiştireceğiz, anapara piyasalarını derinleştireceğiz, katılım finans, sigortacılığın büyüme için ehemmiyetli adımlar atacağız. Finansal piyasalarda tehlike yönetimini kuvvetlendireceğiz.

Özel bankaların yalnızca harcayıcı kredilerine odaklandığı yarıyıl artık geride kalmalı. Bu sürdürülebilir değil. Artık asıl sektörü desteklemek temel görevimizdir. Özel sektör yatırım, istihdam çerçevesinde önceliklendirilecektir. Sürdürülebilir yüksek sihrime için asıl sektörün finansmana sürekli ulaşımı olmazsa olmazdır. Bankaların asıl ekonomiye yardımlarının devamını arzuluyoruz, üstümüze düşeni yapacağız.”

Exit mobile version