Memur ve emeklileri yakında ilgilendiren gelişme: Zam oranları netleşiyor! Bugün ilk kez açıklandı

Memur ve emeklileri yakında ilgilendiren gelişme: Zam oranları netleşiyor! Bugün ilk kez açıklandı

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Temmuz ayında enflasyon oranı aylık bazda yüzde 3.23 olarak gerçekleşti. Bu oran, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu emekliler, Temmuz ayı itibarıyla maaşlarına yüzde 3.23 oranında bir fark alacak. Ancak, bu fark doğrudan Temmuz maaşlarına yansımayacak; Ocak 2025’te maaşlara eklenen zamlarla birlikte uygulanacak.

Ocak 2025’te memur maaşlarına yapılacak zamlarda ise memurların ve memur emeklilerinin maaşlarına ilk 6 ayda yüzde 6, ikinci 6 ayda ise yüzde 5 oranında artış yapılacak. Ancak, bu zam oranları enflasyon oranlarının altında kalırsa, memurlar ve emekliler enflasyon farkını maaşlarına ek olarak alacak.

Geriye kalan 2024 yılının Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verileri açıklandığında, Ocak 2025’te maaşlara yapılacak net zam oranı da kesinleşecek.

Memurlar ve emekliler için enflasyon farkı, maaş artışlarının yanı sıra enflasyon oranlarındaki değişikliklere bağlı olarak belirleniyor. Bu nedenle, önümüzdeki aylarda açıklanacak enflasyon verileri, maaş artışlarının ne kadar olacağını etkileyecek.

Exit mobile version