Memur Zammında Refah Payı Kapısı Aralandı! Herkesin Atladığı Rakamlar İpucunu Verdi: 2025 Bütçesinde Ortaya Çıktı

Memur Zammında Refah Payı Kapısı Aralandı! Herkesin Atladığı Rakamlar İpucunu Verdi: 2025 Bütçesinde Ortaya Çıktı

Sosyal destekler her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memurlar ve memur emeklileri için yapılan artış oranına paralel olarak yükseltiliyor. Dolayısıyla Bu Ocak alında da 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası, Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri gibi destekler yine memur maaş artışı kadar artırılacak.

Bütçelerin yıllık olarak hazırlandığı düşünüldüğünde kaynak artışlarının hem Ocak hem de Temmuz aylarını kapsadığı görülüyor. Yıl sonu enflasyon OVP’de yüzde 41,5 olarak öngörülüyor. Buna göre memurların Ocak artışı yüzde 9-11 oranında bir bantta olacak. Önümüzdeki yıl enflasyonda yüzde 20’lerin hedeflendiği dikkate alındığında da Temmuz artışlarının daha düşük oranlarda gerçekleşeceği hesaplanabilir. Ancak yüzde 31-38 bandındaki sosyal destek artışları hem Ocak’ta hem de Temmuz’da enflasyonun üzerinde bir refah payı ekleneceğini de gösteriyor.

Ocak ve Temmuz aylarında SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar zam alırken memurlar ve memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı kadar zam alıyor.

Exit mobile version