MG Türkiye’den büyük müjde! Sosyal medyadan duyurdular: Artık daha ucuza alacaksınız

MG Türkiye’den büyük müjde! Sosyal medyadan duyurdular: Artık daha ucuza alacaksınız

MG Türkiye, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 29 ildeki 37 bayisinde çalışan teknisyenlerin tamamının TSE sertifikasyonunu tamamladığını ve 2024 sonuna kadar yetkili servis sayısını 40’a çıkaracağını duyurdu.

Aralık 2023’te yürürlüğe girecek olan yeni tebliğ, şarj edilebilir hibrit (PHEV) araç ithalatı yapan distribütörlerin 7 bölgede 20 yetkili servis açmasını ve servis çalışanlarının sertifikalandırılmasını zorunlu kılıyor. MG’nin, bu tebliğin hemen öncesinde servis sayısını artırma kararı alması ve TSE sertifikasyonunu tamamlaması, markanın yeni düzenlemeye uyum sağladığını ve muafiyet kazandığını ortaya koyuyor.

Öte yandan, BYD gibi bazı markalar, Türkiye’deki yatırım teşviklerinden yararlanarak bu düzenlemelerden muaf tutulacak. Ancak DFSK ve Lynk&Co gibi diğer Çinli markalar, yeni servis ve sertifikasyon şartlarını yerine getiremezlerse, sadece benzinli modelleri ithal etmek zorunda kalacaklar. Bu da onların PHEV rekabetinde geri kalmalarına neden olabilir.

MG Türkiye’nin TSE sertifikalı teknisyenlerden oluşan geniş servis ağıyla PHEV düzenlemesinden etkilenmemesi, markanın Türkiye’deki konumunu güçlendirdiğini ve elektrikli araç dünyasında öncü rolünü sürdürdüğünü gösteriyor. Servis ve sertifikasyon süreçlerini başarıyla tamamlayan MG, rekabette avantaj sağlarken, diğer Çinli markaların nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Exit mobile version