Migros, iki market zincirini bünyesine kattı! Daha önce rakibi olan 32 şube artık M logosuyla hizmet verecek

Migros, iki market zincirini bünyesine kattı! Daha önce rakibi olan 32 şube artık M logosuyla hizmet verecek

Ege Bölgesi’nde büyümek için önemli bir adım atan Migros, Hobi Parfümeri adlı kozmetik mağazası satın aldı. 1988 yılından beri İzmir’de üretim yapan Hobi Parfümeri, Ege Bölgesi’nde 26 şubesi bulunuyor.

Migros, Rekabet Kurumu’nun onayıyla Hobi Parfümeri’nin mağazalarını ve mallarını kendi envanterine geçirdi.

ABC’de yer alan habere göre, sektördeki varlığını güçlendiren Migros, şimdi ise İstanbul ve Konya’da toplam 6 şubesi bulunan Kent Gross’un satın alım işlemleri için adım attı.

Rekabet Kurumu’na yapılan başvurunun onaylanmasıyla birlikte, Migros ve Kent Gross arasındaki satın alma süreci ilerliyor. Taraflar arasında yürütülen sürecin önümüzdeki haftalarda tamamlanması bekleniyor.

2017 yılında hizmete başlayan Kent Gross market zinciri, kısa sürede büyüyerek sektör devlerinin dikkatini çekmişti.

Migros, rekabetçi fiyatlama stratejisiyle meyve-sebze, et ve hızlı tüketim ürünleri dahil tüm kategorilerde geniş bir müşteri kitlesine erişerek pazar payını artırdı. Online ve fiziki mağazalarıyla yaygınlığını artıran Migros, geçtiğimiz yıl günde ortalama 1 mağazanın üzerinde açılış yaparak bir rekora imza attı.

Geçtiğimiz yıl elde edilen başarının devamı hedeflenirken, Migros’un yeni satın alma işlemlerine devam etmesi muhtemel görünüyor.

Exit mobile version