Prim Günü Sayısı Azaldı: Kısa çalışma ödeneğine başvurabilmek için gereken prim gün sayısı 600 günden 450 güne indirildi. Bu sayede daha fazla çalışanın ödenekten faydalanması hedefleniyor.
Nakit Sıkıntısı Yaşayan Firmalar Kapsam Dışı: Yeni düzenlemeyle, nakit darlığı nedeniyle kısa çalışma ödeneği talep eden firmalar bu haktan yararlanamayacak. Ödenek sadece doğal afet gibi zorlayıcı durumlar için geçerli olacak.
Doğal Afet Kapsamı Genişletildi: Kısa çalışma ödeneği kapsamı genişletilerek doğal afet gibi zorlayıcı durumlar da dahil edildi. Ödemeler en fazla 3 ay süreyle yapılacak.
Hibrit ve Uzaktan Çalışma Modelleri Tartışılıyor: Yeni dönemde hibrit ve uzaktan çalışma modelleri de gündeme geldi. Özellikle bilgisayar başında çalışanlar için bu modellerin uygulanabilirliği değerlendiriliyor.
Türkiye’de işsizlik oranı Nisan ayında son 12 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8.5’e geriledi. Bu oranın orta vadede yüzde 7.5 seviyelerine kadar düşmesi bekleniyor. İşsizlik oranını daha da düşürmek için yeni teşviklerin de uygulanabileceği belirtildi.