Milyonlarca emekliye büyük müjde! Öyle bir zam geliyor ki… AK Partili isim açıkladı

Milyonlarca emekliye büyük müjde! Öyle bir zam geliyor ki… AK Partili isim açıkladı

Emekli maaşlarına ek zam yapılması için bugün kritik bir toplantı gerçekleştirilecek. Kök maaşı 8 bin liranın altında olan emeklilerin maaşı, yapılan zamlar sonrası bile en düşük aylığın altında kalmış durumda. Bu durum karşısında hükümet, en düşük emekli maaşı için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı oranı, 6 aylık enflasyon farkına göre yüzde 24,73 olarak belirlendi. Ancak 1 milyon 780 bin emeklinin kök maaşı hala 10 bin TL’nin altında. Bu bağlamda, kök maaşı 8 bin lira altında olan emeklilerin maaşı, yapılan zamlara rağmen en düşük aylığın altında kalmaya devam ediyor. Bu sorunu çözmek için AK Parti kurmayları bugün Beştepe’de bir araya gelecek.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığında artış yapılması için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın katılımıyla bir toplantı düzenleneceğini açıkladı. Toplantı, bugün saat 15.30’da Beştepe’de gerçekleştirilecek.

Toplantıda, en düşük emekli maaşı için 3 alternatif formül üzerinde duruluyor:

Bu formüller değerlendirilirken, bütçe dengeleri ve yaratacağı mali tablo üzerinde de etki analizi yapılıyor. Maaşı 10 bin TL olan emeklilerin maaşının 12 bin TL’ye yükseltilmesi durumunda 3 milyon 800 bin emekli bu iyileştirmeden yararlanacak. En düşük maaşın 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi halinde ise 4.5 milyona yakın emekli bu düzenlemeden faydalanacak.

Exit mobile version