Milyonlarca emekliyi yıkacak kara haber! SGK uzmanı İsa Karakaş duyurdu

Milyonlarca emekliyi yıkacak kara haber! SGK uzmanı İsa Karakaş duyurdu

Cumhuriyet Bayramı’na günler kala emeklilerin merakla beklediği 29 Ekim ikramiyesiyle ilgili önemli açıklamalar geldi. SGK Uzmanı İsa Karakaş, Türkiye Gazetesi’ndeki köşe yazısında, bu yıl ikramiye verilip verilmeyeceğine dair net bilgiler paylaştı.

İşte İsa Karakaş’ın yazısı…

“Geçen sene yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi esnasında emeklilere verilen yüksek refah artışı ve seyyanen zammın ifa edilmemesine binaen emekliler serzenişte bulunmuştu. Ayrıca yapılan zamların da düşük kalmasıyla birlikte geçim sıkıntısı çeken emeklilerin serzenişleri daha da artmıştır. Bu muvacehede Cumhurbaşkanımızın emeklilere iyileştirme yapılması talimatı üzerine ilgili bakanlıklarda uzun süren çalışmalar yapılmıştır.

Neticede 2023 yılı ekim ödeme döneminde emekli maaş ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine 5 bin TL tutarında bir ödeme yapılmıştır.

Bu sene de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına sayılı günler kala emekliler, geçen sene verilen 5 bin TL’lik ikramiye beklentisine girdiler. Bu hususta gazetemize çok sayıda ileti gelmektedir.

Evet geçen sene toplamda 15 milyon 120 bin emekli ve hak sahiplerinin tamamına ayrım yapılmadan ikramiye verilmiştir. Emekli olunan statü ve tahsis numarasına göre aralık ayı ortasına kadar tüm ödeme işlemleri de neticelendirilmiştir. Ancak bu ödemeler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak tek seferlik verilmiştir.

Bu sene 29 Ekim İkramiyesi verilebilmesi için kanun çıkarılması elzem. Şimdiye kadar bu yönde ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de hazırlanması için Cumhurbaşkanımız tarafından talimat verildi!..

Diğer yandan ekonomi yönetimi hâlen uygulanmakta olan enflasyonla mücadele programının sekteye uğramaması için bu ödemeye sıcak bakmamaktadır.

EMEKLİLİKTEN SONRA TEKRAR ÇALIŞANLARIN SGK İŞLEMLERİ

Exit mobile version