Milyonları ilgilendiren tarih belli oldu: Kredi kartı borcunda yeni dönem başlıyor

Milyonları ilgilendiren tarih belli oldu: Kredi kartı borcunda yeni dönem başlıyor

Sabah gazetesinin haberine göre, kamu bankaları yapılandırma sürecine öncülük ederek şimdiden 1,5 milyar TL’yi aşan borcu yeniden düzenledi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın başlattığı süreci, İş Bankası ve Akbank gibi özel bankalar da takip ederek yapılandırma işlemlerine başladı.

BDDK’nın düzenlemesi kapsamında, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyen tüketiciler, borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Özellikle asgari ödeme tutarını ödemekte zorlanan kredi kartı kullanıcıları, mevcut borçlarını uzun vadeye yayarak ödeme yüklerini hafifletebilecek.

Merkez Bankası, bireysel kredi kartı borçlarına uygulanacak faiz oranını yüzde 3,11’lik referans faizi üzerinden belirleyerek, tüketicilerin daha uygun ödeme koşullarına erişmesini amaçlıyor. Yeni azami faiz oranları, 24 Ekim’de açıklanacak ve 1 Kasım itibarıyla geçerli olacak.

Açıklanacak faiz oranları, borcun büyüklüğüne göre farklılık gösterecek:

Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyen tüketicilerin 1 yıl içinde başvuruda bulunmaları gerekiyor. İhtiyaç kredisi borçları için ise 30 günlük gecikmeye girenler ek kredi kullanmaksızın 60 aya kadar yapılandırma yapabilecek.

Exit mobile version