Mısır’daki Arçelik yatırımı Koç Holding’de yüzleri güldürdü – Ankaragündem

Mısır’daki Arçelik yatırımı Koç Holding’de yüzleri güldürdü – Ankaragündem

Türkiye’nin en büyük şirketler topluluğu Koç Holding’in Mısır’da yaptığı 110 milyon değerindeki yatırım sonucu fabrikalarının açılışını gerçekleştirdi. Koç Holding, verimlilik gerekçesiyle Polonya’daki üretim tesisinin 2025 yılının ilk çeyreği itibarıyla kapatılacağını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta 172 liraya kadar düşerek son 5 ay içerisinde yüzde 50’ye yakın değer kaybı yaşayan Koç Holding hisseleri, yeniden toparlanarak 185 liraya ulaştı.

Ailenin en genç üyelerinden olan 39 yaşındaki İpek Kıraç, bir yılı aşkın süredir elinde bulundurduğu Türkiye’nin en zengin 2. insanı unvanını hisselerdeki düşüş sonrası Şaban Cemil Kazancı’ya kaybetmişti. Forbes Dergisi’nin anlık olarak yayınladığı milyarderler listesine göre Kıraç, son haftada servetine 96 milyon dolarlık ekleme yaparak toplam mal varlığını 3.1 milyar dolara çıkardı ve yeniden listenin 2. sırasına göz dikti.

Öte yandan Koç ailesinin bir başka üyesi olan Semahat Sevim Arsel de mal varlığında 93 milyon dolarlık bir artışla haftayı kazaçlı tamamlayanlar arasında yer aldı. Ailenin en önemli üyesi olan Mustafa Rahmi Koç ise hisselerdeki yükselişle birlikte 83 milyon dolarlık kazanç sağlayarak Türkiye’nin en zengin 6. ismi olmaya devam etti.

Kaynak: Ankaragündem.com

Exit mobile version