Murat Ülker Sordu, Ali Ülker cevapladı: Ülker nasıl global bir şirket oldu? Yeni kuşak ne hedefliyor?

Murat Ülker Sordu, Ali Ülker cevapladı: Ülker nasıl global bir şirket oldu? Yeni kuşak ne hedefliyor?

Ali Ülker, söyleşinin başında başarısını şekillendiren en önemli unsurlardan birinin, başarılı rol modellerin bulunduğu bir ailede doğmuş olmak olduğunu belirtti. Aile içinde iş disiplini ve sorumluluğun temel prensipler olarak benimsendiğini ifade eden Ülker, “Henüz çocuk yaşta iş hayatını gözlemleme şansım oldu. Bu da bana iş dünyasında erken yaşta önemli dersler kazandırdı” dedi.

İş hayatına girişiyle birlikte, özellikle genç yaşta üstlendiği liderlik rollerinin ona gerçek liderliğin ne anlama geldiğini öğrettiğini belirten Ülker, “Liderlik başkalarının önünü açmak, insanların görüşlerini serbestçe ifade edebilecekleri bir ortam yaratmak ve onları motive etmektir” dedi.

Söyleşide Ülker’in yerelden küresele nasıl dönüştüğüne de değinen Ali Ülker, bu başarıda ailenin ve iş dünyasının liderliğinin yanı sıra, global stratejilere adaptasyonun büyük rol oynadığını vurguladı. Ülker, özellikle Godiva gibi dünya çapında markaların yönetim kurullarında görev almanın, ona stratejik düşünme ve global bir perspektif kazandırdığını ifade etti.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker

Yıldız Holding’in kurumsallaşma sürecini de anlatan Ali Ülker, şirketin global yapıya geçiş sürecinde etik değerlerin korunmasına ve aile değerlerinin profesyonel yönetim anlayışıyla dengelenmesine büyük önem verdiklerini belirtti. “Aile değerleriyle büyümek çok güzel, ancak bu yapıyı gelecek nesillere aktarmak büyük sorumluluk ve zorluk gerektiriyor” diyen Ülker, kurumsallaşmanın, şirketin sürdürülebilir büyüme ve global başarıya ulaşması için kritik olduğunu vurguladı.

Murat Ülker’in soruları üzerine Ali Ülker, gelecek kuşak liderlerin nasıl yetiştirildiği konusunda da bilgi verdi. Geleceğin liderlerinin bugünkünden farklı olup olmayacağına değinen Ülker, iyi bir liderin ekibine değer vermesi, açık fikirli olması ve etik süreçlerle yönetim sağlaması gerektiğini söyledi. “Süreçler değişebilir ama liderliğin temel prensipleri her zaman aynı kalır” diyerek, genç liderlere yaptıkları yatırımlardan bahsetti.

Yapay zekanın iş dünyasına getirdiği fırsatlar ve Ülker’in bu teknolojiden nasıl faydalandığı konusuna da değinen Ülker, “Yapay zeka hem verimliliği artırıyor hem de yaratıcılığı destekliyor. Biz de bu alanda Yapay Zeka Akademisi gibi projeler geliştiriyoruz” dedi.

Exit mobile version