Ne altın ne borsa! Paranın değerine değer katan tek yatırım: Uzmanlar uzun vadede yüksek getiri kaynağını açıkladı

Ne altın ne borsa! Paranın değerine değer katan tek yatırım: Uzmanlar uzun vadede yüksek getiri kaynağını açıkladı

Son birkaç yıldır gayrimenkul yatırımları, özellikle arsaların yüksek pirim yapması ile dikkat çekiyor. Konut yatırımlarının TÜFE’den düşük getiri sağlamasının dışında, arsa ve arazi talebinde de artış söz konusu. Özellikle İstanbul ve çevresindeki fiyatlar ve ilginin yoğun olduğu bölgeler, yatırımcılar için önemli bir konum olmuş durumda.

Gayrimenkul uzmanlarının görüşlerine göre, arsa yatırımları çok kazanç sağlayabileceği gibi bazı riskler de barındırabiliyor. Bundan dolayı, doğru lokasyon seçimi ve ayrıntılı bir araştırma yapmak, yatırımcılar için oldukça önemli.

Milliyet’te yer alan habere göre, 1 yılda ara ve arazilerin 3 kata kadar artış gösterdiğini belirten Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, bununla ilgili yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Gayrimenkul piyasasında konutların fiyatlarına baktığımızda son 1 yılda enflasyonun altında getiri sağladı.

Arsa ve arazide özellikle fiyatların geriden geldiğini değerlendirirsek, arsa ve araziler orta ve uzun vadede nispeten daha yüksek getiriler sağlayabiliyor.

Geçen yıl konut dışı arsa ve arazi satışları tarihi bir rakama ulaşmıştı. Konut tarafında krediye erişimin zorlaştığını varsayarsak insanların gayrimenkulde en iyi alternatif olarak bütçelerine göre bulabileceği arsa ve araziler oluyor.

Deprem sonrasında vatandaşların alternatif yaşam alanları arayışı ile arsa ve arazilere talep canlı. İnsanlar ‘ev alamıyorsam arsa ve arazi alayım, üzerine Tiny House koyabilirim’ şeklinde düşünebiliyor. İmarsız olsa bile yolu olan tarla ve benzerleri takip ediliyor. Bütçeye göre arsa ve arazilere yatırım alternatifi oldukça geniş diyebiliriz.

Exit mobile version