Nerede bu TÜİK market? Zeytinden ucuz zeytinyağı: 116 lira – Ankaragündem

Nerede bu TÜİK market? Zeytinden ucuz zeytinyağı: 116 lira – Ankaragündem

Açıkladığı verilerle tartışmaların odağında olan TÜİK’in açıkladığı verilere göre enflasyon temmuzda yüzde 3,23 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 61,78 olarak ölçüldü.  Emekliye, memura zam yapılmaması için türlü oyunlara baş vuran TÜİK şimdi de açıkladığı enflasyon verilerinde kullandığı sepet fiyatlarıyla market ve sektör ücretleriyle çelişti.

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, TÜİK’in enflasyon sepetini açıkladı. Aktaş’ın açıkladığı sepete göre zeytin zeytinyağından daha pahalı. Aktaş’ın açıkladığı listeye göre TÜİK’te zeytinin kilosu 136 lirayken zeytinyağının litresi 116 lira.

Türkiye’de yurttaşlar et yemeğine hasret kalırken TÜİK yine market fiyatlarının çok altında bir fiyat açıkladı. TÜİK’e göre kuzu etinin kilosu 509 lirayken dana etinin kilosu ise 438 lira.

Bez fiyatlarındaki aşırı artışların ardından yurttaşlar bebeklerinin altını değiştirmek için geleneksel yöntemlere başvururken TÜİK’in listesinde bebek bezinin  fiyatı 3 lira olarak hesaplandı.

Barınma sorunun giderek derinleştiği Türkiye’de kiralar asgari ücretle aynı seviyeye ulaşırken TÜİK Türkiye’de ortalama kiranın 6 bin 256 lira olduğunu hesapladı.

Özel üniversitelerin fiyatları 1 milyon lirayı aşarken TÜİK listesinde sudan ucuz. TÜİK’e göre ortalama özel üniversite fiyatları 199 bin lira.  Yine TÜİK’e göre internet ücreti 217, cep telefonu görüşme ücreti 218 lira.

Exit mobile version