ODTÜ’de Uzay Hedefleri ve Mesleki Eğitim Programı

ODTÜ’de Uzay Hedefleri ve Mesleki Eğitim Programı

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, ODTÜ’de düzenlenen “Mesleki Eğitim Programı”nda ülkenin uzay hedeflerini değerlendirdi. Atasever, “Türkiye’nin geleceği uzay. Milli Uzay Programı hedeflerimizi başarıyla gerçekleştirmek, Türkiye’nin uzay çalışmalarına çağ atlatacak,” diyerek umut verici açıklamalarda bulundu.

Atasever, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalar ve eğitimler hakkında bilgi vererek, uzayda geliştirilebilecek yeni nesil alaşımların önemine dikkat çekti. Atasever, “Yer çekimsiz ortamda üretim yapmak, ürün kalitesini artırabilir,” dedi. Türkiye’nin uzay alanına yönelik projeleri, genç mühendislerin rol almasıyla daha da güçlenecektir.

Plan-S şirketinde araştırmalarını sürdüren astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, uzay çalışmalarının askeri, bilimsel ve ticari amaçlarla gerçekleştirildiğini belirtti. Yıldız, özel sektörün katılımıyla maliyetlerin düştüğünü ve büyük atılımlar yaşanacağını öngördüğünü ifade etti. “5-10 yıl içinde uzayda önemli gelişmeler yaşanacağını tahmin ediyorum,” diyerek geleceğe dair heyecanını dile getirdi.

Etkinlikte, uzay meraklısı gençler, alanında uzman isimler ile bir araya gelerek deneyimlerini dinleme ve sorular sorma fırsatını buldular. ODTÜ’deki “Mesleki Eğitim Programı”, gençlerin uzay bilimlerine olan ilgisini artırmayı amaçlıyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin katkılarıyla Türkiye Uzay Ajansının (TUA) ev sahipliğinde düzenlenen “Mesleki Eğitim Programı” ODTÜ’de gerçekleştirildi. Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, burada konuşma yaptı.

Exit mobile version