Osmanlı geleneğini yaşatıyor her birini elleriyle üretiyorlar! Satılmaz sanılan üründe rekor ihracat: 40’ı aşkın ülke alıyor

Osmanlı geleneğini yaşatıyor her birini elleriyle üretiyorlar! Satılmaz sanılan üründe rekor ihracat: 40’ı aşkın ülke alıyor

15 yıl önce Can ve Sermin Ürenli çifti, Edirne’de kurdukları atölyede meyve sabunu üretimine başladılar. Teknolojik altyapılarını geliştirerek seri üretime geçtikten sonra, hem elle hem de makinelerle üretim yaparak ürünlerini geniş bir kitleye ulaştırdılar. Yurtiçindeki talebin yanı sıra yurtdışından da büyük ilgi gören ürünler, global pazarda önemli bir yer edinmiş durumda.

Can Ürenli, meyve sabununun Edirne’nin ve Osmanlı’nın mirası olduğunu vurgulayarak, “Bu ürünün tarihsel dokusuna zarar vermeden üretmeye devam ediyoruz. Süs eşyası olarak üretim yapıyor ve işimizi severek sürdürüyoruz. Eşim sanayicilikten geliyor, benim ticari geçmişim de benzer faaliyetlerle dolu. Bu bizi gururlandırıyor ve Edirne’mize büyük bir değer katıyor” dedi.

Ürenli çifti, şimdiye kadar 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. “Siparişlerimiz dünya genelinden geliyor. Şu ana kadar 300’e yakın resmi ihracat gerçekleştirdik. Finlandiya, Kosova, Amerika, Singapur ve Hindistan gibi ülkelere ürün gönderiyoruz. Ata yadigarı bu mesleği yaşatmaya çalışıyoruz ve dünya çapında tanıtımını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Sermin Ürenli, üretim sürecinde tamamen doğal ve bitkisel sabun kullandıklarını belirtti. “Meyve sabunlarımızı gıda boyası kullanarak suyla eritip normal banyo sabunu olarak kullanılabilir hale getiriyoruz. Kaliteyi yüksek standartlarda sunabilmek için kendi yöntemlerimizi geliştirdik” dedi.

Exit mobile version