Otomobil alıp satacaklar dikkat! Haberi olmayan yandı: Yeni uygulama yakında başlıyor

Otomobil alıp satacaklar dikkat! Haberi olmayan yandı: Yeni uygulama yakında başlıyor

Otomobil ve konut alım-satımı yapanlar için önemli bir düzenleme yolda. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, e-Devlet üzerinden kimlik ve yetki doğrulamasıyla ilan verme uygulamasının 2024 yılı başında zorunlu hale geleceğini açıkladı. Bu yeni sistemle birlikte, hem konut hem de otomobil ilanlarında doğrulama süreci şart olacak.

Bakan Yardımcısı Gürcan, MÜSİAD’ın düzenlediği Türkiye Yüzyılı’nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, artık konut ve otomobil ilanı vermek isteyenlerin e-Devlet üzerinden doğrulanmış ilan sistemiyle işlem yapacağını duyurdu. Özellikle araç alım satımıyla ilgilenenleri yakından ilgilendiren bu düzenleme, ilan vermek isteyen kişilerin e-Devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapmasını gerektirecek. İlanlar, sadece yetki belgesi olan emlakçılar ya da otomobil satıcıları tarafından verilebilecek.

Yeni düzenleme sadece konut ilanlarıyla sınırlı değil. Otomobil alım satımında da benzer bir sistem hayata geçiriliyor. Yılbaşında yürürlüğe girecek olan bu uygulamayla, araç sahipleri e-Devlet üzerinden ilanlarını doğrulatarak yayınlayabilecek. Bu düzenleme ile sahte ilanların ve dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Mahmut Gürcan, Türkiye’nin otomotiv sektöründeki başarısına da dikkat çekti. 2023 yılı otomotiv ana sanayi ihracatının 19,4 milyar dolar, yan sanayi dahil toplam ihracatın ise 35 milyar doları aştığını belirten Gürcan, 2024’te bu rakamların daha da artacağını vurguladı. Yeni ilan sistemiyle, rekabetçi ve güvenli bir piyasa yapısının oluşturulması amaçlanıyor.

Exit mobile version