Otomobil devlerinden hile itirafı! Bu araçları kullanıyorsanız dikkat: Japon devi skandalı itiraf etti

Otomobil devlerinden hile itirafı! Bu araçları kullanıyorsanız dikkat: Japon devi skandalı itiraf etti

Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT), skandala adı karışan markalardan söz konusu modelleri kapsayan sevkiyatların durdurulmasını istedi. Bunun yanı sıra MLIT yetkilileri, yerinde denetim yapmaları için görevlendirilerek Japon firmaların üretim tesislerine gönderildi.

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanı Saito Tetsuo, yaptığı açıklamada, güvenlik testi yolsuzluklarının “son derece üzücü” olduğunu bildirdi.

“MLIT onaylı olmayan yöntemlerle sertifikasyondan geçirildiğini” duyuran Toyota Motor, bu durumun sadece 7 modeli kapsayan araçlarda olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra Fielder, Axio ve Yaris Cross modellerinin üretiminin halen sürdüğü, diğer 4 modelin ise üretiminin daha önce durdurulduğu ifade etti.

Basın toplantısı düzenleyen Toyota Başkanı Toyoda Akio, “Toyota olarak özür diliyoruz. Doğru sertifikasyon sürecini takip etmeden seri üretim yapıp otomobil sattık” dedi.

Yolsuzluğun “sistemin temellerine” etkisine değinen Toyoda, “Bu gibi eylemler sertifikasyon sisteminin temellerini baltalıyor. Bir otomobil üreticisi olarak bunların asla gerçekleşmemesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version