Otomobil Satışlarında Yeni Dönem! Yılbaşında Başlıyor

Otomobil Satışlarında Yeni Dönem! Yılbaşında Başlıyor

Gürcan, ilan platformlarında kimlik ve yetki doğrulama zorunluluğu getirildiğini belirtti. Bu düzenleme ile artık yalnızca TC kimlik numarası onaylanmış kişiler ilan verebilecek. Ayrıca, yetki belgesi olan firmalar da bu sürece dahil olacak.

Otomotiv sektöründeki ihracatın hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Gürcan, 2023’te otomotiv ana sanayi ihracatının 19,4 milyar dolara ulaştığını ve yan sanayi ile birlikte toplam ihracatın 35 milyar doları aştığını belirtti. 2024’ün ilk 9 ayında ise otomotiv sektörünün yüzde 5,3’lük büyüme ile 26,9 milyar dolarlık ihracata imza attığını açıkladı.

Mahmut Gürcan, konut ilanlarının yanı sıra otomobil ilanları için de benzer bir sistemin yürürlüğe gireceğini belirtti. Araç sahipleri, e-Devlet üzerinden araçlarını seçip ilan vermek için yetki tanımlaması yapacak. Bu uygulamanın da önümüzdeki aylarda devreye alınması planlanıyor.

Gürcan, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısı oluşturmaya yönelik çalışmaların süreceğini vurgulayarak, piyasanın düzenli bir şekilde işlemesi için gereken adımların atılacağını ifade etti.

Exit mobile version