Otomotiv Sektörü Ağustos’ta İhracatta Zirvede

Otomotiv endüstrisi, Türkiye’nin ihracat alanında ağustos ayında 2,7 milyar dolarlık dış satış gerçekleştirerek en fazla ihracat yapan sektör olarak öne çıktı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, bu sektörü 2,6 milyar dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri izledi. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ise 1,7 milyar dolarlık ihracat rakamı ile üçüncü sırada yer aldı.

Ağustos ayında en fazla ihracat artışını yüzde 107,9 ile mücevher sektörü sağladı. Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 70,5’ini oluşturan sanayi grubunun dış satımı artarak 15,5 milyar dolara ulaştı.

Ağustos ayının en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında Almanya 1,5 milyar dolar ile birinci sırada, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık ise 1,1 milyar dolarla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

İhracatta öne çıkan şehirler arasında ise İstanbul 7,7 milyar dolar ile lider konumunu korurken, Kocaeli 1,8 milyar dolar ve Bursa 1,2 milyar dolar ile takip etti.

Bu veriler, Türkiye’nin ihracat gücünü ve özellikle otomotiv sektöründeki güçlü konumunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Exit mobile version