ÖTV muafiyetli araç alanlara kötü haber! Veraset indirimi kalkıyor. 5 yıldan 10 yıla çıkıyor

ÖTV muafiyetli araç alanlara kötü haber! Veraset indirimi kalkıyor. 5 yıldan 10 yıla çıkıyor

ÖTV muafiyetli araç alanları üzecek düzenleme geldi. Yeni dönemde muafiyet veraset indirimi kalkarken, muafiyet süresi ise 5 yıldan 10 yıla yükseldi. Peki, veraset sistemi nasıl olacak? İşte tüm detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yeni vergi paketi taslağı, ÖTV muafiyetli araç sahiplerini üzecek değişiklikler içeriyor. Taslakta yer alan düzenlemelere göre, ÖTV muafiyetinden yararlanma süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılırken, veraset yoluyla intikal eden araçlarda ÖTV muafiyeti kalkıyor.

Mevcut durumda, engelli bireyler ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç aldıklarında, bu aracı 5 yıl boyunca satamadıkları gibi, veraset yoluyla da devredemiyorlardı. Yeni düzenlemeyle birlikte bu süre 10 yıla çıkarılıyor. Yani, ÖTV muafiyetli araç alanlar, bu araçları 10 yıl boyunca satamayacak veya miras yoluyla devredemeyecek.

ÖTV muafiyetli araçların veraset yoluyla devredilmesi durumunda, mevcut uygulamada mirasçılara vergi indirimi sağlanıyordu. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte bu indirim tamamen kaldırılıyor. Bu da, ÖTV muafiyetli aracın mirasçılara geçmesi durumunda, mirasçıların yüksek miktarda vergi ödemek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Exit mobile version