Patronlardan asgari ücretle ilk zam talebi geldi! O rakamı görenlerin aklı başından uçacak

Patronlardan asgari ücretle ilk zam talebi geldi! O rakamı görenlerin aklı başından uçacak

Ekonomim’in haberine göre, işverenler asgari ücret artışı için yüzde 30’luk bir zam talebinde bulundu. Bu öneri, Aralık ayının son haftalarında netleşmesi beklenen yeni asgari ücrete dair ilk somut adım olarak dikkat çekiyor. Hükümetin Temmuz ayında açıkladığı Orta Vadeli Program’a göre, 2024 yılında vergi ve harçlarda yaklaşık yüzde 44’lük bir artış öngörülürken, enflasyon tahminleri de yüzde 41 seviyelerinde seyrediyor.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, patronların zam talebine yönelik sert bir açıklama yaptı. Görgün, “Bu tür söylemleri dile getirirken bir de açlık sınırına baksınlar. İşçiler bu açıklamalara boyun eğmeyecek” dedi. Ayrıca, enflasyonu düşürme hedefinin işçilerin ücretleri üzerinde baskı oluşturarak gerçekleştirileceği eleştirisine de “Kimse bu yaklaşıma inanmıyor” diyerek tepki gösterdi.

Asgari ücret, Türkiye’deki milyonlarca çalışanın yaşam standardını doğrudan etkileyen bir unsur. Dolayısıyla, yapılan her zam talebi geniş bir kitleyi ilgilendiriyor. Açıklanan oran, hem işçi hem de işveren tarafında tartışmalara yol açarken, yeni asgari ücretin belirlenmesi için beklenen toplantının sonucu merakla bekleniyor.

2024 yılına dair yapılan tahminler, asgari ücret zammının yanı sıra ekonomik koşulların da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor. Ekonomistler, işçi ve işveren dengesi sağlanarak adil bir çözüm bulunması gerektiğini savunuyor.

Exit mobile version