Plug-in Hibrit araçlara ÖTV desteği geliyor! Sıfır araç alacaklar biraz daha sabredin: Sudan ucuza…

Plug-in Hibrit araçlara ÖTV desteği geliyor! Sıfır araç alacaklar biraz daha sabredin: Sudan ucuza…

Yeni yasa taslağı ile birlikte, çevre dostu plug-in hibrit araçlara yönelik ÖTV desteği geliyor. Bu yasa, kilometre başına karbondioksit emisyonu 25 gramın altında olan, sadece elektrikli sürüş menzili 70 kilometre ve üzerinde olan araçları kapsıyor.

Yeni ÖTV Oranları Şöyle Belirlendi:

Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayan araçlar yüzde 30, aşanlar ise yüzde 60 ÖTV’ye tabi olacak.

Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçen fakat 1800 cm3’ü geçmeyen araçlardan ÖTV matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayanlar yüzde 70 ÖTV’ye tabi olacak.

Son iki gündeki gelişmelere bakıldığında, bu yasa tasarısının BYD’nin Türkiye yatırımı ile ilişkili olabileceği düşünülüyor. Otomotiv sektöründe büyük bir oyuncu olan BYD’nin, Türkiye’de şarj edilebilir hibrit motorlu bir otomobil üretmeye hazırlandığı belirtiliyor.

Otomotiv uzmanı Halit Bolkan, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, BYD’nin Türkiye’de üreteceği modelin Seal U DM-i olabileceğini belirtti. Bu model, 1498 cc benzinli motoru, 80 km elektrikli menzili ve 20,5 g/km CO2 emisyonu ile yeni yasa taslağının kriterlerine uygun görünüyor. Yakında bu konuda daha net açıklamalar yapılması bekleniyor.

Exit mobile version