Prizli hibrit otomobil alacaklar dikkat! Firmadan endişelendiren açıklama geldi: Tamamen geçici teknoloji

Prizli hibrit otomobil alacaklar dikkat! Firmadan endişelendiren açıklama geldi: Tamamen geçici teknoloji

Elektrikli araç dünyasının önde gelen Çinli markalarından BYD’nin baş mühendisi Lian Yubo, prizli hibrit araçlara dair çarpıcı bir açıklama yaptı. Otomotiv dünyasında büyük yankı uyandıracak bu açıklamada, Yubo, prizli hibrit teknolojisinin geçici bir dönemi temsil ettiğini ve bu sürecin 5-10 yıl içerisinde tamamen sona ereceğini belirtti. Yubo’nun ifadelerine göre, otomotiv endüstrisinin nihai hedefi tamamen elektrikli araçlara geçiş.

BYD’nin baş bilim insanı Yubo, prizli hibrit araçların mevcut pazar dinamikleri içinde talep görmeye devam ettiğini ancak bunun uzun sürmeyeceği tahmininde bulundu. Elektrikli araç sektöründeki trendleri yakından takip eden BYD, bu fırsatı iyi değerlendirdiklerini kabul ediyor, ancak prizli hibritin geçiş dönemi için yaratılmış bir teknoloji olduğunu vurguladı. Lian Yubo, “Nihai hedefimiz, tamamen elektrikli araçlar” diyerek, geleceğin yüzde yüz elektrikli mobilitede olduğunun altını çizdi.

Çin’in devlet kanalı CCTV4’e verdiği röportajda, BYD’nin baş mühendisi yalnızca prizli hibritleri değil, hidrojenli araçları ve katı hâl bataryaları da değerlendirdi. Yubo, geçtiğimiz hafta katıldığı bir konferansta, katı hâl bataryaların önümüzdeki 3-5 yıl içinde pazara girebileceğini belirtirken, bu teknolojinin LFP (Lityum Demir Fosfat) bataryalara rakip olabilmesi için ciddi maliyet engellerinin aşılması gerektiğini vurguladı. Hidrojenli araçlar ve katı hâl bataryaların karşılaştığı bu maliyet bariyerleri, tamamen elektrikli araçların daha hızlı ve yaygın bir şekilde benimsenmesi için kapı aralıyor.

Exit mobile version