Prof. Dr. Şenol Babuşcu tek tek sıraladı: Gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemeler yolda

Prof. Dr. Şenol Babuşcu tek tek sıraladı: Gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemeler yolda

-Tapudaki devirlerde harçların gerçek satış bedelleri üzerinden alınması düşünülüyor.-5 yıl sınırlaması kaldırılıyor. Gayrimenkul değer artışları süre sınırı olmaksızın vergilendirilecek.-İki ve daha fazla gayrimenkulu olanlara daha yüksek emlak vergisi ve tapu harcı uygulanacak.-Arazi ve arsa rantlarının vergilendirilmesi planlanıyor..-Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları ve Gayrimenkul Yatırım Fonları konusunda detaylı düzenlemeler geliyor. Konuta yatırım yapmak isteyenler buralara yönlendirilecek.

İki ve daha fazla gayrimenkulu olanlara daha yüksek emlak vergisi ve tapu harcı uygulanacak. Bu değişiklik, çoklu gayrimenkul sahiplerinin vergi yükünü artırarak piyasada daha adil bir vergi dağılımı sağlamayı amaçlıyor.

Babuşcu, ayrıca, arazi ve arsa rantlarının da vergilendirilmesinin planlandığını söyledi.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) ve Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) konusunda da detaylı düzenlemeler geldiğini söyleyen Babuşcu, bu değişikliklerle konuta yatırım yapmak isteyenlerin bu tür yatırımlara yönlendirileceğini belirtti.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kazançlarının vergiden istisna olması kaldırılacağını veya sadece konut ile sınırlandırılması düşünüldüğünü ifade eden Babuşcu, “Bu durumda konut dışındaki diğer gayrimenkullerden elde edilen kazançlar vergilendirilecek.” dedi.

Babuşcu’nun paylaşımı şu şekilde:

Exit mobile version