Renault’un efsanesi elektrikli olarak geri döndü: İşte yeni Renault 4 E-Tech’in özellikleri

Renault’un efsanesi elektrikli olarak geri döndü: İşte yeni Renault 4 E-Tech’in özellikleri

Yeni Renault E-Tech özellikleriyle beraber tanıtıldı. Elektrikli otomobil piyasasının yeni ismi olarak duyurulan Renault’un efsane modeli geri döndü. Gelişmiş şarj ve hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çekiyor. İşte tüm özellikler…

Renault, ikonik modeli Renault 4’ü 30 yıl sonra tamamen elektrikli bir versiyonla geri getiriyor! Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Renault 4 E-Tech, markanın elektrikli araç yelpazesine güçlü bir ekleme yaparak pazara 2025’in ilk yarısında giriş yapacak. Üstelik, bu retro tasarım harikası, çağdaş teknolojiyle birleşerek tüketicilere modern bir sürüş deneyimi sunuyor.

Renault 4 E-Tech, markanın AmpR Small platformu üzerine geliştirildi ve Renault 5’in crossover versiyonu olarak tasarlandı. Renault 5’in DNA’sını taşıyan bu model, iki farklı güç ve batarya seçeneğiyle dikkat çekiyor:

150 HP motor ve 52 kWh batarya ile yaklaşık 400 km menzil
Fiyatlandırma konusunda ise Renault 4 E-Tech’in, kardeşi Renault 5’e kıyasla biraz daha yüksek bir seviyede olması bekleniyor. Giriş seviyesinde yaklaşık 30.000 avro civarında bir fiyatla sunulacağı tahmin ediliyor.

Renault 4 E-Tech, %15’ten %80’e sadece 30 dakikada şarj edilebiliyor. Ayrıca yeni nesil 11 kW bütünleşik şarj teçhizatı sayesinde evde 4-5 saatte tam şarj olabiliyor. Bunun yanı sıra V2L ve V2G (araçtan araca ve araçtan şebekeye enerji aktarımı) kabiliyetine sahip bu teknoloji, Renault 4’ün enerji paylaşımını kolaylaştırarak yenilikçi bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Exit mobile version