Rojin’i arama çalışmaları başörtüsünün bulunduğu yerde

Rojin’i arama çalışmaları başörtüsünün bulunduğu yerde

Kayıp olayının ardından yapılan incelemelerde, Rojin Kabaiş’in yurttan ayrıldıktan kısa süre sonra Van Gölü Sahili’ne doğru gittiği belirlendi. Genç kızın, bir arkadaşına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söylediği, ancak arkadaşının kendisine eşlik etmediği ortaya çıktı. Olayla ilgili yapılan araştırmalarda, Kabaiş’in telefonla konuştuğu annesine markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği bilgisine ulaşıldı. 28 Eylül’de yapılan arama çalışmaları sırasında Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon, polis ekiplerince incelemeye alındı.

Arama çalışmaları, Van Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, AFAD, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinin koordinasyonunda devam ediyor. Ekipler, aramalarda son teknoloji cihazlardan da yararlanıyor. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarma su üstü radar sistemi ve polisin su altı görüntüleme cihazları kullanılarak Van Gölü’nde detaylı incelemeler yapılıyor. Dalgıç ekipleri de göle dalış yaparak aramalara destek veriyor. Aynı zamanda havadan drone ile yapılan taramalar da çalışmaların bir parçası.

Arama çalışmaları, Rojin’e ait olduğu düşünülen başörtüsünün bulunmasıyla yeni bir boyut kazandı. Başörtüsü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede tespit edilerek olay yeri inceleme ekiplerince incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi. Bu bulgunun ardından arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırıldı.

Exit mobile version