Şekere zam üstüne zam gelmeye devam ediyor! Son 4 ayda 11’inci zam

Şekere zam üstüne zam gelmeye devam ediyor! Son 4 ayda 11’inci zam

Türkiye’deki ekonomik kriz giderek derinleşiyor. Türkşeker tarafından şekere yapılan zamlar sürat kesmeden devam ediyor.

Bloomberg HT’den İrfan Donat’ın haberine göre, Mayıs ayından bu yana şekere 9 kere zam yapan Türkşeker, Katma Değer Vergisi hariç kgı 24 TL olan toptan şeker satış maliyetine yüzde 4.2 oranında yeni bir zam daha yaparak maliyeti 25 TL’ye yükseltti.

Kampanya dahilinde indirimli şeker satışlarının 31 Ağustos 2023’te sona ereceğini duyuran Türkşeker, yüzde 4.2 zamlı biçimde alıcılarından ara sipariş ile arz toplamaya başladı. Ancak arzın ne kadarının karşılanacağı öğrenilmiyor. Türkşeker’in bültenine göre, indirimin 31 Ağustos’ta sona ermesinin ardından 1 Eylül itibariyle toptan şekerin kg maliyeti indirimsiz olarak Katma Değer Vergisi hariç 27 TL’den satılacağı anlaşılıyor. Bu da gerçeğinde 10 gün içerisinde şekere yüzde 8 oranında yeni bir zammın yapılacağı anlamına geliyor. Böylece, son 4 ayda şekere 11 kere zam yapılmış oluyor. Ayrıca, şekere son dört ayda takribî yüzde 46 zam gelmiş oldu.

 

 

Exit mobile version