Sektör Uzmanları Net Tarih Verdi: Altın 5 Bin Lira Olacak

Sektör Uzmanları Net Tarih Verdi: Altın 5 Bin Lira Olacak

Küresel ekonomik belirsizlikler, maymun çiçeği virüsü ve bölgesel çatışmalar altın fiyatlarını etkiliyor. Piyasa uzmanları, FED’in faiz indirimine gitmesinin beraberinde savaşların da piyasaları etkilemesi nedeniyle altın fiyatlarında da büyük yükselişler yaşanacağını söyledi.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, gram altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini ve özellikle yılbaşına yakın 3.000 ile 3.500 TL arasında bir seviyeye ulaşabileceğini öngördüğünü belirtti. Yazıcı, “Altının yılbaşına doğru 3.000-3.500 TL bandını göreceğini ihtimal veriyorum” ifadelerini kullandı.

Şu anda serbest piyasada gram altın 2.726 TL, çeyrek altın 4.501 TL, altın ons fiyatı ise 2.497 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Yazıcı, üç dört ay önce yaptıkları tahminlerin gerçekleştiğini belirterek, “O dönemde altın fiyatları 2.300-2.400 TL seviyelerindeydi. Hatta yılbaşında 2.050 TL seviyesindeydi. Şu anda Ortadoğu’da devam eden savaşlar, Rusya-Ukrayna çatışması ve Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarıları gibi faktörler fiyatları etkileyebilir. Eğer İran ve İsrail arasındaki gerilim artar ve Çin ile Kore’nin de bu duruma dahil olmasıyla altın fiyatları en iyimser tahminle 5.000 TL’ye kadar çıkabilir” dedi.

“24 AYAR ALTIN ALIN”

Kuyumculardan Zekeriya Tonyalı da altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken yorumlarda bulundu. Altın piyasasında 2024’ün sonuna kadar büyük yükselişlerin devam edeceğini belirten Tonyalı, “Dünyadaki savaş, ekonomik kriz altının yükselmesini tetikliyor. Bu yükselişi 1992-2005 yılında gördük. İran, Irak savaşında, Kuveyt savaşında gördük. Savaş durumunda altın her zaman en değerli emtiadır. Yatırımcıya 24 ayar altın almasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Not: Haberimizde yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Exit mobile version