Sektörde büyük deprem! Türkiye’nin tarım devi iflas ediyor: Borcu 1 milyarı aştı

Sektörde büyük deprem! Türkiye’nin tarım devi iflas ediyor: Borcu 1 milyarı aştı

Başvuru sonrası, mahkeme bu üç şirkete ve sahiplerine yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı vermişti. Ancak yargı süreci devam ederken, gelen bir ihbar üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 21 Mayıs 2024 tarihinde Antalya’daki fabrikanın faaliyetleri durduruldu. Bu gelişme, şirketlerin yaşadığı mali sıkıntıları daha da derinleştirdi.

19 Eylül tarihli konkordato komiseri raporuna göre, şirketlerin toplam borç miktarının 1 milyar TL’yi aştığı ortaya çıktı. Borç yükünün artması, şirketlerin yeniden yapılandırma talebini daha da kritik bir hale getirdi. Ancak İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçen cuma günü yapılan kritik duruşmada, konkordato başvurusunu geri çevirdi.

Mahkeme, yalnızca şirketlerin değil, aynı zamanda bu şirketlerin borçlarına kefil olan üç ismin de konkordato taleplerini reddetti. Ayrıca şirketler üzerindeki tedbir kararları kaldırılırken, konkordato komiseri heyetinin görevine de son verildi.

Bakanlık tarafından faaliyetleri durdurulan fabrikanın, konkordato komiseri raporunun sunulduğu 19 Eylül’e kadar kapalı kaldığı öğrenildi.

Exit mobile version