SGK Başuzmanı İsa Karakaş’tan bomba iddia! Yüksek prim ödeyenlere… Emekliye yapılacak zammı önceden duyurmuştu

SGK Başuzmanı İsa Karakaş’tan bomba iddia! Yüksek prim ödeyenlere… Emekliye yapılacak zammı önceden duyurmuştu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eski başuzmanı İsa Karakaş, emekli maaşlarına yapılması planlanan zammın sadece kök maaşı etkilemesinin ciddi adaletsizliklere yol açacağını belirtti. Karakaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iktidar teşkilatı ve milletvekillerinin yoğun telkinleriyle en düşük emekli maaşının 12 bin – 12 bin 500 TL’ye çıkarılmasının kuvvetli bir ihtimal olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını vurguladı.

Karakaş, sadece kök maaşa yapılacak zammın hem düşük maaş alan emekliler hem de yüksek prim ödeyenler arasında büyük bir adaletsizliğe sebep olacağını ifade etti. Bu durumun emeklilik sisteminde ciddi tahribatlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulunan Karakaş, tüm emeklilere ilave seyyanen zam yapılması gerektiğini savundu. Aksi takdirde emeklilik sisteminin infilak etme noktasına gelebileceğini belirtti.

Emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili tartışmalar sürerken, gözler hükümetin atacağı adımlara çevrildi. Emekliler, adil ve kapsayıcı bir zam düzenlemesi yapılmasını bekliyor.

Exit mobile version