SGK’dan Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Faizsiz Kredi Fırsatı: Detaylar Netleşti

SGK’dan Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Faizsiz Kredi Fırsatı: Detaylar Netleşti

Faizsiz konut kredisi başvurularında, öncelik sıralaması oldukça net bir şekilde belirlenmiştir. Öncelikle bu haktan malulün kendisi yararlanabilir. Ancak malulün hayatını kaybetmesi durumunda, kredi hakkı dul eşine, çocuklarına ve son olarak da ana-babasına devredilir. Bu kredi, yalnızca bir ev sahibi olma amacıyla kullanılabilir ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sunulan konutlarla sınırlıdır.

Başvurularda kredi önceliği şu şekilde sıralanır:

KİMLER FAİZSİZ KONUT KREDİSİ ALABİLİR?

1. Malulün kendisi,2. Malulün ölümü durumunda, dul eşi,3. Dul eşin olmaması veya evlenmiş olması durumunda, yetim aylığı alan çocukları,4. Bu kişiler bulunmadığında ise anne veya babasına.

Faizsiz konut kredisi hakkı, çeşitli kanunlar çerçevesinde düzenlenmiştir. Bu kapsamda, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince harp veya vazife malulü sayılanlar bu haktan yararlanabilirler. Aynı zamanda, malullük aylığı almakta iken hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri de bu krediye başvuru hakkına sahiptir. Ayrıca, 15 Temmuz gazileri de faizsiz konut kredisi kullanma hakkına sahiptir.

Kredi, TOKİ tarafından sağlanmakta olup, sadece bir konut ile sınırlıdır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru süreci oldukça basittir. Önceden hak sahiplerine “Hak Sahipliği Belgesi” düzenlenmekteydi, ancak yeni uygulamalarla bu belgeye ihtiyaç duyulmadan T.C. Ziraat Bankası veya Halk Bankası şubelerine başvuru yapılabilmektedir. Ayrıca, TOKİ kampanyalı konut satışlarından yararlanmak isteyen hak sahiplerinin de doğrudan bu bankalara başvuruda bulunmaları yeterlidir.

Exit mobile version