SGK’tan sahte SMS uyarısı

SGK’tan sahte SMS uyarısı

SGK’den yapılan açıklamada, bu tür SMS’lerin dolandırıcılığa yönelik olduğunu ve vatandaşların bu mesajlara itibar etmemeleri gerektiği vurgulandı. Gerçek GSS prim borçları, anlaşmalı bankalardan bankamatik, internet bankacılığı veya mobil bankacılık kanalları aracılığıyla yalnızca T.C. kimlik numarası kullanılarak ödenebilir. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de ödeme yapılabileceği belirtildi.

SGK’nın resmi tebligat ve SMS’lerinde herhangi bir IBAN numarasının yer almadığı ifade edilirken, vatandaşların kendilerine gelen bu tür SMS’lere itibar etmemeleri gerektiği hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Vatandaşlarımızın kendilerine iletilen Genel Sağlık Sigortası borcunun bulunduğu ve mesajda yer alan IBAN numarasına söz konusu borcun yatırılmasına dair SMS’lere itibar etmemeleri gerekmektedir.”

Bu tür dolandırıcılıklardan korunmak için vatandaşların resmi kanallardan yapılan bilgilendirmelere dikkat etmeleri ve şüpheli mesajlarla karşılaştıklarında SGK’nın resmi iletişim kanallarıyla doğrulama yapmaları önerilmektedir.

Exit mobile version