Şimşekten rekor artışa yorum geldi: Artık daha dayanıklıyız!

Şimşekten rekor artışa yorum geldi: Artık daha dayanıklıyız!

Paylaşılan grafiklerde, brüt rezervlerdeki artış da dikkat çekti. 26 Mayıs 2023’te 98,5 milyar dolar olan brüt rezervler, 31 Mayıs 2024 itibarıyla 143,6 milyar dolara ulaştı. Bu, brüt rezervlerde 45,2 milyar dolarlık bir artış anlamına geliyor. Şimşek, bu artışın, Türkiye’nin ekonomik istikrarını güçlendiren politikaların bir sonucu olduğunu vurguladı.

Mehmet Şimşek, rezervlerin artırılması için uygulanan ve planlanan politikalar hakkında da bilgi verdi. Şimşek, yeşil dönüşüm, enerji verimliliği ve yeni sanayi politikalarıyla sürdürülebilir cari açığa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, doğrudan yabancı yatırımları artırmaya yönelik politikalar ve sermaye benzeri dış kaynağa erişimin önemine dikkat çekti. Bu hedeflere kararlılıkla uygulanan programlarla ulaşılacağını ifade eden Şimşek, Türkiye’nin ekonomik dayanıklılığının ve finansal istikrarının daha da güçleneceğini belirtti.

Şimşek, rezervlerin artmasının Türkiye’nin dış şoklara karşı dayanıklılığını artırdığını ve makro finansal istikrarı güçlendirdiğini vurguladı. Bu olumlu gelişmelerin, Türkiye’nin ekonomik kalkınma yolunda önemli adımlar attığını gösterdiğini belirten Şimşek, ekonomik istikrarın sürdürülebilir politikalarla destekleneceğini söyledi.

Exit mobile version