Ayrıca, CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Koç Finansman AŞ, Türkiye Halk Bankası AŞ, Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ gibi şirketlerin de borçlanma aracı ihracı başvuruları onaylandı.
SPK’nın aldığı diğer kararlar arasında, Emlak Varlık Kiralama AŞ’nin 3 milyar liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı, Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama AŞ’nin 1 milyar liralık alım satıma dayalı kira sertifikası ihracı, Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi Türk Finansman Birinci Varlık Finansmanı Fonu’nun 1 milyar liralık varlığa dayalı menkul kıymet ihracı ve İş Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 1 milyar liralık yatırım kuruluşu varantı ve sertifikası ihracı yer alıyor.
Ayrıca, SPK, 1 milyar lira kayıtlı sermaye tavanı içinde 200 milyon lira başlangıç sermayeli RE-PIE Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin kuruluşuna izin verirken, çeşitli girişim sermayesi yatırım fonlarının kuruluşlarına ve katılma paylarının ihracına onay verdi.
Son olarak, SPK, yasa dışı kaldıraçlı işlem yaptırdığı tespit edilen 33 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı ve ilgili mevzuat çerçevesinde suç duyurusunda bulunulan bir kişi hakkında adli süreç başlatıldı.
Bu kararlar, SPK’nın piyasa düzenlemeleri ve denetimleri çerçevesinde aldığı önlemler olarak değerlendiriliyor ve finansal piyasalarda şeffaflığı ve güveni sağlamaya yönelik adımlar olarak nitelendiriliyor.