SPK’dan halka arz onayı geldi

SPK’dan halka arz onayı geldi

Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ, Deniz Yatırım Menkul Değerler AŞ, Çamlı Yem Besicilik Sanayi ve Ticaret AŞ, Bien Finans Faktoring AŞ, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ, Pınar Süt Mamulleri Sanayii AŞ, Hepsi Finansman AŞ, Tam Finans Faktoring AŞ, Kerevitaş Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Fiba Faktoring AŞ ve Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ’nin tahvil ve finansman bonosu ihracı onaylandı. Ayrıca Nurol Yatırım Bankası AŞ’nin 40 milyon dolar tutarındaki sermaye benzeri borçlanma aracı ihracı da kabul edildi.

SPK, Albayrak Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve Hera Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin kuruluşuna izin verdi. Ayrıca Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin Onüçüncü ve Ondördüncü Girişim Sermayesi Yatırım Fonları’nın kuruluşları ve katılma paylarının ihracı da onaylandı. Osmanlı Portföy BIST Temettü 25 Endeksi Hisse Senedi Yoğun (TL) Borsa Yatırım Fonu’nun kuruluşuna ve katılma paylarının halka arzına ilişkin izahnamenin onaylandığı bildirildi.

5 Ağustos 2024 tarihinden itibaren, ihraççılar ve sermaye piyasası kurumlarının başvurularının e-Başvuru Sistemi üzerinden yapılmasının zorunlu olacağı açıklandı. Ayrıca, 28 Mart 2024 tarihli bültende belirtilen hususlara uyulması gerektiği belirtildi.

Son olarak, SPK, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptıran 24 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.

Exit mobile version