STK temsilcilerinden enflasyon değerlendirmesi

STK temsilcilerinden enflasyon değerlendirmesi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Ağustos ayında TÜİK tarafından açıklanan yüzde 2,47’lik enflasyon oranı, yıllık enflasyonu yüzde 51,97’ye çıkardı. Bu durum, günlük yaşam masraflarının artmaya devam etmesine neden olurken, enflasyonun düşüşü cüzdanlara olumlu yansımadı. Dezenflasyon süreci yaşanıyor, ancak deflasyon ve fahiş fiyatların durması bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

Yalçın, “Sabit gelirli ve emekçilerin alım gücü, kamu görevlilerinin gelirleri olumsuz etkilenmemeli. Enflasyonu düşürmek için sadece sabit gelirlilerin harcamalarını daraltmak yetersiz; adil bir maaş dengesi ve gelir dağılımı sağlanmalı.” dedi.

Vergi adaleti sağlanmalı ve vergi yükü tüm kesimlere eşit dağılmalı diyen Yalçın, “Hem çalışanların hem de emeklilerin haklı beklentileri karşılanmalı, emeklilik sisteminde adalet sağlanmalı. Emekçilerin, kamu görevlilerinin ve emeklilerin beklentileri göz önünde bulundurularak, gelir dağılımında ve vergi sisteminde adil düzenlemeler yapılmalıdır.” önerisinde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ağustos ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kahveci, TÜİK’in ağustos enflasyon verilerine göre mal ve hizmet fiyatlarının yüzde 2,47 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 51,97’ye çıktığını belirtti. Temmuz’da yapılan yüzde10’luk memur maaşı zammının, iki aylık enflasyon verileriyle eridiğini ve kamu çalışanlarının alım gücünü azalttığını ifade etti. Türkiye Kamu-Sen, kamu çalışanlarının ekonomik koşullarını iyileştirmek için ek zam ve refah payı taleplerini yineleyerek, enflasyon farkının yeterli olmadığını vurguladı. Ekonomik büyümenin memur maaşlarına yansıması gerektiğini belirten Kahveci, hükümetten memurların maaşlarına ek zam ve refah payı sağlamasını talep etti. Bu taleplerin karşılanmasının, kamu çalışanlarının ve dolaylı olarak tüm toplumun refahını koruyacağına dikkat çekti.

Exit mobile version