Sürdürülebilir Ulaştırma Zirvesi’nde Gelecek Vizyonu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sürdürülebilir Ulaşım ve Akıllı Altyapı Sistemleri Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, iklim krizinin etkilerini ele alarak Türkiye’nin bu konudaki aktif rolünü vurguladı.

Uraloğlu, “Türkiye olarak, küresel ekonomideki güç dengelerini etkileyen gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İklim krizinin olumsuz etkilerinin farkındayız ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için çalışıyoruz,” dedi.

Ekonomi anlayışının yeşil dönüşümü desteklediğini belirten Uraloğlu, 2017 yılında İzmir’de güneş enerjisi santrali kurduklarını hatırlatarak, “Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali’nin yapımını tamamladık. Yenilenebilir enerji kaynaklarımızı artırmayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

Trafik kazalarının azaltılmasına yönelik ekolojik köprü projelerine de değinen Uraloğlu, “Yerli yaban yaşamını korumak amacıyla ekolojik köprü uygulamaları yapmaktayız,” ifadesini kullandı.

Uraloğlu, doğanın korunmasının önemine dikkat çekerek, “Unutulmamalıdır ki doğa, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli mirasımızdır,” dedi. Ayrıca vatandaşları da çevre bilinci konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Exit mobile version