Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye Dev Yatırım! İşte 5 Milyar Dolar Getirecek Şirket…

Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye Dev Yatırım! İşte 5 Milyar Dolar Getirecek Şirket…

Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nda yatırımcıların Türkiye’ye eğilimine birebir şahit olduğunu belirten Yılmaz, “Suudilerin sahip olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye’ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğinden bahsetti. ABD’de bakanlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımız yatırımcılarla buluştular. Hangi ortama gidersek gidelim şunu görüyoruz; dünyadan çok ciddi bir teveccüh var, yatırımcılardan çok ciddi bir bakış var. Türkiye, ne yapabiliriz diye çok ciddi tartışılan bir ülke, ilgi odağı. Bunun sonuçlarını göreceğiz” diye konuştu.

Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan gazeteci Olcay Aydilek, Suudi şirketin adının “ACWA Power” olduğunu açıkladı. Aydilek, bu yatırımda devletin vereceği garanti ve fiyatın büyük önem taşıdığını vurguladı.

Aydilek’in paylaşımı şu şekilde:

“Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suudi Arabistan merkezli bir şirketin Türkiye’ye 5 milyar dolarlık yatırım hazırlığında olduğunu söyledi. Suudi enerji şirketi ACWA Power ile yatırım için görüşme yapılıyor. Bu yatırımda, devletin vereceği garantiler ve fiyat büyük önem taşıyor.”

Exit mobile version